Aangepaste kleding voor rolstoelgebruikers
/
/
Aangepaste kleding voor rolstoelgebruikers

Aangepaste kleding voor rolstoelgebruikers

Als jij in een rolstoel zit, of mensen kent die in een rolstoel zitten, dan heb je vast wel eens van rolstoelkleding gehoord. Dit is specifieke kleding voor mensen in een rolstoel. Het kan namelijk erg lastig zijn voor mensen in een rolstoel om kleding aan- en uit te trekken, en ook het comfort moet hoger zijn dan normale kleding. Rolstoelkleding houdt goed rekening met het gemak van aan- en uittrekken, en ook met de lengte. Daarnaast is het soort stof ook erg belangrijk. Je kunt rolstoelkleding voor heren op Kinetic-Balance.nl kopen. Hier heb je keuze uit veel verschillende soorten.

Andere eigenschappen dan normale kleding

Als je kijkt naar de kleding voor mensen in een rolstoel, dan heeft deze kleding andere eigenschappen dan reguliere kleding. Hierbij is de gekozen stof erg belangrijk. Het moet comfortabeler zijn dan normale kleding. Deze kleding bevat vaak stoffen die zachter zijn. 

Ook zie je vaak dat er bij deze kledingstukken elastiek en klittenband wordt gebruikt. 

Dit is makkelijker uit- en aan te trekken, wat de perfecte rolstoelkleding maakt. 

Daarnaast bevat het ook geen plooien en dikke zomen, waardoor huidbeschadiging wordt tegengegaan. Omdat deze kleding niet te strak zit, voorkomt het huidproblemen en zorgt het dat de bloedsomloop bevordert wordt. Het wordt hierdoor voor een rolstoelgebruiker nog makkelijker om kleding te dragen.

Rolstoelkleding is erg los

Rolstoelkleding bevat vaak een langere achterkant, zodat de rug goed wordt bedekt. Ook is de voorkant van rolstoelkleding ietwat korter. Hierdoor wordt de buik niet beschadigd door de kleding. Omdat het aan- en uitkleden een lastig proces kan zijn voor een rolstoelgebruiker, moet de kleding makkelijk zijn. Daarom zie je vooral eenvoudige sluitingen met een rits of met klittenband. De kleding zit tevens los en valt niet strak om de knieën, heupen en dijen. 

Rolstoelkleding en specifieke wensen

Als je zoekt naar rolstoelkleding, is het ook mogelijk om naar specifieke wensen te kijken. 

Je kunt kleding kopen die gemaakt is om warmer of droger te blijven, bijvoorbeeld voor buitenactiviteiten.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.