Dit is waarom in de klerenkast een joggingpak heren niet mag ontbreken
/
/
Dit is waarom in de klerenkast een joggingpak heren niet mag ontbreken

Dit is waarom in de klerenkast een joggingpak heren niet mag ontbreken

In een gemiddelde kledingkast, zowel bij mannen als bij vrouwen, hangen verschillende type kledingstukken. Het ene moment heb je een zakelijke outfit nodig die strak is, maar het andere moment ga je voor iets casuals. Ook heb je vaak sportkleding in de kledingkast hangen en voor de lekkere luie avonden op de bank volstaat een lekkere joggingsbroek. Een joggingpak heren mag ook niet ontbreken in de kledingkast. Verwar een joggingpak absoluut niet met een trainingspak of een huispak. Alle drie zijn verschillende kledingsets en hebben hun eigen eigenschappen die elkaar wel overlappen maar nog steeds verschillend zijn.  Hieronder lees je waarom ook dit setje belangrijk is om in de kast te hebben. 

Wat is een joggingpak heren? 

Er zijn verschillende benamingen voor dezelfde type kleding. Toch is een trainingspak niet hetzelfde als een joggingpak heren. Maar uiteindelijk lijkt het wel heel erg op elkaar. Als je het hebt over een trainingspak dan hebben we het over een set sportkleding bestaande uit een broek, een trainingsbroek, en een jasje, een trainingsjas- of jack. Daar kan je voor de volledigheid ook nog een trui aan toe voegen tegen het afkoelen of als het buiten kouder is. De naam ‘trainingspak’ doet vermoeden dat je erin sport, maar deze sets worden ook vaak als vrijetijdskleding gebruikt. De basis hiervoor ligt in de jaren ’90 van de vorige eeuw toen deze pakken geassocieerd werden met de (old-skool) hiphopcultuur. 

Een joggingpak lijkt erop en bestaat ook uit een broek, een joggingbroek, en uit een (capuchon)trui of vest, vaak met een rits. Je zou denken dat op basis van de type kledingstukken het om één en hetzelfde setje gaat, maar er is één groot verschil. Een joggingpak heren is gemaakt van dikker materiaal vaak van de stoffen polyester en katoen. Ook joggingpakken worden vaak gedragen als vrijetijdskleding. 

De vrouwelijke tegenhanger van een joggingpak is het huispak waarbij vaak de stof fleece wordt gebruikt. Deze is lekker zacht en warm en is lekker warm voor in huis. 

Wat zijn de voordelen van een joggingpak? 

Een joggingpak heren heeft, naast zij dikke stof en dus warmere werking, nog één groot voordeel ten opzichte van andere kledingsets. Een joggingpak heren is comfortabeler dan een regulier trainingspak. De dikkere stof voelt vaak warmer en zachter aan dat de stoffen die gebruikt worden voor trainingspakken. Als vrijetijdskleding wordt een joggingpak dan ook vaak gebruikt voor in en rondom het huis, terwijl er in een trainingspak echt wordt gesport. 

En uiteindelijk kan je met een joggingspak heren ook een eigen stijl ontwikkelen zonder dat je strak in pak bent. Natuurlijk is dit niet het juiste kledingstuk voor alle gelegenheden, maar als vrije tijd is het behoorlijk veelzijdig. Dat maakt het een geliefd kledingstuk voor zowel mannen als vrouwen, maar ook voor kinderen. Eigenlijk kan en mag een joggingpak dan ook niet ontbreken in een kledingkast en is het zelfs lekker als je er een paar hebt hangen zodat je lekker kan afwisselen, zowel ’s winters als ’s zomers. 

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens het Italiaanse overhemd.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.