Een nieuw pak kopen
/
/
Een nieuw pak kopen

Een nieuw pak kopen

Je kunt eruitzien als een miljoen dollar in een nieuw pak of je kunt eruitzien als de saaiste hond op kantoor. Een goed pak is een grote investering in je garderobe en je wilt het goed hebben. Er is een oud gezegde dat hoe meer je uitgeeft aan een pak, hoe beter je eruit zult zien en dit is tot op zekere hoogte waar, maar je ziet er geweldig uit in elk pak, zolang het maar perfect bij je past.

Waarvoor koop jij een pak? Voor je werk? of voor een trouwerij? Of wel voor een leuke avondje uit naar het casino. Lekker een avondje spelen op een speelautomaat

De eerste stap bij het selecteren van een goed pak is om te beslissen welk type pak je wilt. Er zijn een paar verschillende soorten pakken die je kunt kiezen, de revers zijn momenteel de trend omdat ze steeds dunner worden, maar deze pakken zullen niet veel langer in de mode zijn omdat ze bijna klaar zijn met hun trendcyclus , als je goed geld uitgeeft aan een pak, wil je misschien een meer klassieke stijl. Bij een klassiek pak komen de revers tot halverwege de schouder uit. Pakken met dubbele rij knopen zijn al een tijdje uit de mode, maar maken een comeback, opnieuw zijn pakken met dubbele rij knopen in en uit de mode. Als je voor een klassieke look gaat, kies dan voor een pak met twee knopen, dit is altijd acceptabel en raakt niet uit de mode.

De beste pakken zijn gemaakt met canvas tussenvoering, de meeste maatpakken worden op deze manier gemaakt, goedkopere pakken worden gemaakt door de stof aan elkaar te smelten of te lijmen, en de meeste pakken die je op de rekken vindt, worden tegenwoordig samengesmolten, zelfs de duurdere merken. Er zijn twee manieren waarop je een pak kunt maken met canvas tussenvoering, volledig canvas of half canvas. Ik zou het halve canvas aanraden, dat zorgt voor een goede pasvorm over de borst. Het volledige canvas kan een beetje overkill zijn en zorgt voor een zwaarder pak.

De stof die je kiest voor je pak is belangrijk. Een geweldige stof zal beter draperen, tegenwoordig worden de betere pakken gemaakt van superfijne wol, draadtellingen zouden beginnen bij 100s en kunnen oplopen tot 200s, maar pas op voor een te hoge draadtelling, hoe hoger de telling hoe lichter het materiaal kan zijn en hoe meer het zal kreuken. Italiaanse stoffen zijn altijd als superieur beschouwd aan alle andere, ze kopen de beste marinowol van Australische en Nieuw-Zeelandse boeren en zijn de experts in het maken van de beste stoffen.

Kijk naar het patroon in de stof. Zelfs effen stoffen kunnen een subtiel patroon hebben, dus bedenk hoe dat eruit zal zien als je in je pak beweegt. De meest modieuze stoffen van tegenwoordig hebben een subtiele streep in de stof die wordt gecreëerd door een glans in plaats van een andere kleur, en de strepen zijn meestal meerdere, ze kunnen bijvoorbeeld twee dikke strepen hebben gevolgd door een dunne streep. Denk aan de kleur van je pak, in de zakelijke wereld zijn er drie of vier basiskleuren die je kunt dragen, marine, houtskool of grijs, je kunt misschien wegkomen met andere donkere kleuren zoals een fles donkergroen of bruin in sommige cirkels. Zwart wordt niet veel gedragen in het bedrijfsleven, maar je zou een zwart met een krijtstreep kunnen dragen, maar wees voorzichtig, de zwarte krijtstreep is een zeer krachtig pak en je zult er niet erg benaderbaar uitzien, het is ook een beetje jaren 80.

De pasvorm van het pak is de belangrijkste factor. Je herkent een goed pak echt aan het silhouet en de manier waarop het valt, de lengte is ook erg belangrijk, in de mouw, de broeklengte en de jaslengte.

Ga altijd voor de best mogelijke pasvorm, ik zou aanraden om je pak op maat te laten maken, want een pak zal je zelden direct uit het rek passen. Als u uw pak niet op maat kunt laten maken voor uw lichaam, dan helpen de volgende tips u om het best passende pak te krijgen.

De schouders in het pak mogen niet meer dan een centimeter breder zijn dan je eigen schouder, en het mag zeker niet smaller zijn dan je schouders, anders zal het pak ofwel doorhangen bij de schouder en er na een tijdje verschrikkelijk uitzien, of het zal ongemakkelijk zijn en je schouders smaller doen lijken dan ze zijn. Zorg ervoor dat je mouwlengte correct is, de mouwlengte moet beginnen bij je shirt, de mouw van je shirt moet tot aan het begin van je hand komen en moet lang genoeg zijn om daar te blijven als je je arm buigt. De manchet moet goed om uw pols zitten, zodat de mouw niet verder langs uw hand naar beneden schuift als u een rechte arm heeft. Als je eenmaal een overhemd hebt dat perfect om je arm past, moet de mouw van het pak ongeveer 5 tot 8 millimeter korter zijn, zodat je precies dezelfde mouw onder het pak hebt. Pas op voor verschillende lengtes in uw armen, uw rechterarm kan langer of korter zijn dan uw linker. Met een maatpak is het mogelijk om werkende knopen op uw mouwen te hebben, maar u moet ervoor zorgen dat beide mouwlengtes correct zijn, aangezien het pak niet kan worden aangepast als de werkende knopen eenmaal zijn aangebracht.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.