Skischoenen op maat kopen – pasvorm is alles
/
/
Skischoenen op maat kopen – pasvorm is alles

Skischoenen op maat kopen – pasvorm is alles

Voordat je naar de bergen gaat, ga je natuurlijk skischoenen op maat kopen. Wellicht heb je al skischoenen. In dat geval kunnen ze snel iets te royaal zijn geworden of klemmen. Ga dan ook voor je op skivakantie gaat, even langs bij de bootfitter. Die kan er dan naar kijken en je schoenen optimaliseren voor je voeten. Een skischoen moet sowieso speciaal aan jouw voet worden aangepast. Bij de bootfitter krijg je dan ook vaak een kort podologisch consult. Vaak is dat een gratis service van de bootfitter. Waar zo’n consultadvies uit bestaat?

  • Evaluatie van je skigedrag
  • Check van je lichaamshouding
  • Gedetailleerde opmeting van je voet
  • Evaluatie van eerdere schoenproblemen die je ervoer

De podoscoop helpt bij skischoenen op maat kopen

Tijdens het consult kunnen er allerlei puntjes spelen. Bijvoorbeeld je ski-level en eventuele fysieke beperkingen. Als expert kan de bootfitter controleren hoe beweeglijk je enkelgewrichten zijn. En ook hoe de stand van jouw hielbeen is. Je voettype wordt bepaald door een podoscoop. Tijdens het consult is het ook handig je oude skischoenen even mee te nemen. Want ook die kunnen informatie opleveren.

Brede voeten in (te) smalle schoenen

Skischoenen op maat kopen betekent simpelweg de juiste skischoenen kiezen. En hier volgt meteen een probleem. Want vaak stap je met brede voeten in te smalle skischoenen. Dat geldt helemaal voor Nederlanders vanwege hun lengte en daardoor soms echt brede voeten. Je wilt geen foute skischoenen kopen want dat kan snel leiden tot:

  • Branderige voorvoeten
  • Koude tenen
  • Krampen

Smalle voeten in (te) brede schoenen

Ook al wordt een skischoen als breed aangeprezen, dan kan de ervaring uitwijzen dat ze toch net breder zijn dan je voeten vragen. Een consult bij de bootfitter kan dat probleem voor zijn. Die weet snel genoeg hoe breed je voeten zijn. Skiërs met brede voeten moeten voorzichtigheid betrachten als ze skischoenen op maat kopen. Ga je de winkel uit met net te brede schoenen, dan is het ook niet goed. Een maatje groter betekent namelijk ook dat de schoenen te lang voor je is. Zo kunnen je voeten snel losgaan in de hielkuip. Daardoor komt de bal van je voet onnodig onder druk te staan. Gelukkig kan een bootfitter hier goed advies in geven.

Ellende voorkomen door skischoenen op maat kopen

Bedenk dat een bootfitter, hoe goed hij ook is, wel iets te kleine schoenen nog wat kan vergroten maar andersom lukt dat eigenlijk niet. Dus te grote schoenen zijn erg moeilijk om te verkleinen. Te grote schoenen betekent voor je skiplezier dat je minder controle op de sneeuwhelling lijkt te hebben. Je krijgt ook last van ‘zoekende ski’s’. De grip in de schoen is sterk verminderd waardoor je met je tenen begint te klauwen; je doet er alles aan om het gevoel met je skischoenen terug te krijgen. En dit betekent dat je verschillende spieren in zowel je voeten als ook je benen te lang gaat aanspannen. De eerste indicatie daarvan merk je in je bovenbeenspieren. Heb je een afspraak met je bootfitter ingepland? Check dan ook eerst even het schuim van je binnen schoenen. Ziet dat er behoorlijk versleten uit? Dan is het zeker tijd voor nieuwe skischoenen op maat kopen.

Helemaal overtuigd? Ga dan naar Bootfitter.nl.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.